Armattan Rooster

Nieuw product

De Armattan Rooster is de opvolger van de populaire Armattan Chameleon. Het is een modulaire freestyle-frame met unieke camerabescherming met levenslange garantie van Armattan.

Meer details

€ 95,00

Toen de Armattan Chameleon een jaar geleden werd gelanceerd had het de freestyle multirotor gemeenschap verovert. En terwijl het succes en de recensies van de chameleon lovend zijn stopten ze niet met ontwikkeling. Opmerkingen en suggesties kwamen binnen en het team bleef zoeken naar manieren om de het ontwerp te verbeteren. Het duurde maanden van ontwikkeling en testen, maar het heeft zijn vruchten afgeworpen.

 

De Armattan Rooster is een high-tech X freestyle-frame. Op het eerste gezicht lijkt het misschien op de Chameleon, maar als je goed kijkt, is buiten de vorm bijna niets  hetzelfde gebleven.

 

 

Als eerste en belangerijkste nieuws gebruikt de Rooster nieuwe materialen. Armattan heeft in samenwerking voor dit frame een nieuwe koolstofvezel verbinding ontwikkeld. Het heeft nog steeds lengte, maar zal veel minder snel delamineren bij een hoge impact. Hoewel deze koolstof uiteindelijk in alle frames van Armattan zal worden gebruikt, zal de Rooster als eerste met deze vernieuwing worden geleverd. Een andere upgrade is dat de camera mount nu van titanium klasse 5 is gemaakt. Door naar een duurder materiaal te gaan heeft Armattan de sterkte van de camera mount verdubbeld met het zelfde gewicht als de chamelons. De achterste afstandhouders op de Rooster zijn ook nieuw ontwikkeld voor dit frame. Ze beginnen aan de achterkant van de frame om de boven- en onderkant te beschermen tegen een directe impact van achteren. Daarnaast bieden de gaten in het midden een modulaire bevestiging voor de antenne: waardoor er een ​​grotere verscheidenheid aan VTX's gemonteerd kunnen worden en beter te beschermen. Tenslotte gebruikt de Rooster 12.9 staalbouten kwaliteit waardoor het frame nog sterker word.

 

Als je de kooi van dichterbij bekijkt zul je een paar belangrijkere kenmerken zien. Zoals van Armattan wordt verwacht is er veel FPV-camerabescherming. Je kunt vliegen met je camera van 25 tot 60 graden. Bovendien is het middelpunt van de camera verlaagd in vergelijking met de chameleon. Nu zullen de rolls minder verticale vervorming vertonen. Naast een lagere plaatsing ondersteunt de camerabevestiging de Runcam Swift v2, de Foxeer Arrow v3 of een andere standaard gemonteerde FPV-camera met een behuizing van 28,5 mm. Het metaal van de kooi werd ook uitgerekt van 4x4mm tot 6x2mm om het gebruik van M3-hardware mogelijk te maken. Dit is iets dat zeker niet mogelijk zou zijn geweest zonder de integratie van titanium. En als laatste om de sterkte te vergroten en het gewicht te verminderen is de HD-camera gefixeerd op 35 graden. In feite maakt het gewicht dat hier wordt verlaagd het verschil. De Rooster komt precies qua gewicht onder de chameleon.

 

De achterkant van dit frame heeft een paar opties die niet met het blote oog zichtbaar zijn. De eerste optie is de achterplaat deze wordt geleverd met 3 gegoten rubberen componenten: een doorvoertule voor de VTX SMA-adapter en twee mounts om uw receiver antennes te kunnen monteren.

 

De laatste upgrades die je misschien nog niet hebt gezien. De verwisselbare armen zijn vrij van de middelste plaat waardoor je een paar extra millimeter stack hoogte hebt. Hiermee kunt u ook upgrades uitvoeren of een gebroken arm vervangen zonder de FC te moeten losschroeven. Bovendien sluit de voorste arm tegen de titanium kooi als een montagepunt. De verbrede camera kooi zoals eerder vermeld zorgt ervoor dat alle M2-bouten uit de constructie van het frame zijn vervangen door M3, want nu kunt u uw volledige frame samenstellen met een enkele hex-driver! Ten slotte zijn de binnenste topplaten volledig optioneel. Hoewel ze meer kracht geven aan het frame heb je ook extra ruimte om een ​​VTX of RX te monteren.

 

Rooster specificaties:

Frame Gewicht: 125 gram
Motor naar motor: 230mm - 5inch en 253mm - 6inch
Frame vorm: gecomprimeerde X
Hoofdplaatdikte: 4 mm
Armdikte: 4 mm
Bouten 12.9 staal zwart
Titanium Cage
Aluminium afstandhouders
Motorbevestigingspatroon 22xx
Middelste stack 30,5 mm
FPV-camerabevestiging 28,5 mm (Swift v2, Arrow v3, enz.)
Max. stack hoogte 22 mm
Levenlang garantie op alle onderdelen
Aanbevolen motors 5" 2206 2550kv / 6" 2207 1900kv 
ESC's 30a of 32bit 35a (6 inch)
Prop grootte 5" of 6" (beschikbare armopties)
LiPo 4-5S / 1300mAh.


Overview en tips:

Related Products